fenomenalan
Zbog ovakvog pilava bi se vodili ratovi! Pravi se na meksički način, navućićete se bolje nego na alkohol
Pilav na meksički način pružiće vam eksploziju ukusa.
Ukoliko volite začinjenu hranu ovaj pilav na meksički način će vam postati omiljen.
Međutim, ukoliko želite manje ljuto, umesto mlevene ljute papričice u jelo dodajte dimljenu ili slatku mlevenu papriku.
Neophodni sastojci
250 g svežeg paradajza (isečenog na kockice)
1 paprika (sitno isečena)
2-3 kašike ulja
100 ml bujona od povrća
so
1 kašičica paprike u prahu
pola kašičice ljute ili dimljene paprike u prahu
1 kašika italijanskih začina
1 kašičica karija
1 konzerva pasulja
1 konzerva kukuruza
300 g soka od paradajza
350 g kuvanog pirinča (ili 150 g sirovog pirinča)
Način pripreme
Svež opran paradajz isecite na kockice. Papriku očistite od semenki i iseckajte na sitne kockice. Na srednjoj vatri u tiganju zagrejte tri kašike, pa dodajte seckani paradajz i papriku. Pržite dok ne omekšaju i ne ispari sok, a onda polako dodajte prethodno spremljen bujon od povrća. Dodajte začine, dobro promešajte i krčkajte do željene gustine.
(Espreso/kurir/prenela PV)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




