Zbog ovakvog pilava bi se vodili ratovi! Pravi se na meksički način, navućićete se bolje nego na alkohol
Pilav, Foto: Printscreen/youtube/Domaća kuhinja sa Danijem

fenomenalan

Zbog ovakvog pilava bi se vodili ratovi! Pravi se na meksički način, navućićete se bolje nego na alkohol

Pilav na meksički način pružiće vam eksploziju ukusa.

Objavljeno: 08:47h

Ukoliko volite začinjenu hranu ovaj pilav na meksički način će vam postati omiljen.

Međutim, ukoliko želite manje ljuto, umesto mlevene ljute papričice u jelo dodajte dimljenu ili slatku mlevenu papriku.

Neophodni sastojci

250 g svežeg paradajza (isečenog na kockice)

1 paprika (sitno isečena)

2-3 kašike ulja

100 ml bujona od povrća

so

1 kašičica paprike u prahu

pola kašičice ljute ili dimljene paprike u prahu

1 kašika italijanskih začina

1 kašičica karija

1 konzerva pasulja

1 konzerva kukuruza

300 g soka od paradajza

350 g kuvanog pirinča (ili 150 g sirovog pirinča)

Način pripreme

Svež opran paradajz isecite na kockice. Papriku očistite od semenki i iseckajte na sitne kockice. Na srednjoj vatri u tiganju zagrejte tri kašike, pa dodajte seckani paradajz i papriku. Pržite dok ne omekšaju i ne ispari sok, a onda polako dodajte prethodno spremljen bujon od povrća. Dodajte začine, dobro promešajte i krčkajte do željene gustine.

03:51

PZE Izbor za pesmu Evrovizije

(Espreso/kurir/prenela PV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.