Ukusno i mekano
Chicken nuggets na srpski način će sve oduvati: Domaćice će ovo stalno praviti, a jednu grešku ne smeju napraviti
Hrskava korica, mekano meso i savršena kombinacija začina učiniće ih omiljenim jelom
Ako volite čuvene chicken nuggets, ali biste želeli domaću verziju koja je sočnija, ukusnija i bez industrijskih dodataka, onda su ovi pileći medaljoni pravi izbor za vas! Hrskava korica, mekano meso i savršena kombinacija začina učiniće ih omiljenim jelom na Vašoj trpezi.
Sastojci:
500 g pilećeg belog mesa
2 čena belog luka (sitno seckana ili izgnječena)
1 kašičica senfa
1 kašičica slatke mlevene paprike
So i biber po ukusu
1 jaje
100 g brašna
150 g prezli
50 g parmezana (opciono, za bogatiji ukus)
Ulje za prženje
Priprema
Pileće belo meso isecite na manje komade veličine zalogaja, slične chicken nuggets-ima.
U činiji pomešajte meso sa belim lukom, senfom, solju, biberom i paprikom.
Ostavite da odstoji 15-20 minuta kako bi upilo arome.
Pripremite tri činije: jednu s brašnom, drugu s umućenim jajetom, a treću s prezlama (ako volite jači ukus, dodajte i parmezan u prezle).
Svaki komad mesa uvaljajte prvo u brašno, zatim u jaje, pa u prezle, kako biste dobili hrskavu koricu.
Pržite medaljone u zagrejanom ulju dok ne dobiju zlatno-smeđu boju, oko 3-4 minuta sa svake strane.Vadite ih na papirni ubrus da upije višak masnoće.
Ovi domaći chicken nuggets – pileći medaljoni na srpski način – savršeno se slažu s domaćim tartar sosom, jogurt dresingom ili klasičnim kečapom. Možete ih poslužiti uz pomfrit, pire krompir ili osvežavajuću salatu.
Bilo da ih pravite za ručak, večeru ili grickanje uz film, garantujemo da će nestati sa stola brže nego što mislite!
Bonus video:
(Espreso / Ona / Prenela:M.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




