šnenokle
Naše bake dan danas prave ovu poslasticu po istom receptu: Caka je u jednom, nove domaćice često greše
Ukusan dezert po starinskom receptu
Šnenokle su jedno od onih jela koja podsećaju na detinjstvo i toplinu domaće kuhinje.
Recept za ovo kremasto, lagano i osvežavajuće jelo potiče iz starinskih kuvara naših baka. Iako mnoge domaćice danas veruju da je priprema šnenokli prekomplikovana i da ne umeju da ga naprave, u stvarnosti to i nije tako teško. Sa nekoliko jednostavnih sastojaka i malo strpljenja, dobićete savršene šnenokle koje će oduševiti sve prisutne.
Sastojci
4 jajeta
400 ml mleka
3 kašike šećera
1 vanilin šećer
Prstohvat soli
2 kašičice brašna (opciono, za gušći krem)
Šećer za karamelizaciju
Priprema
U šerpi, pomešajte mleko, 2 kašičice šećera, vanilin šećer i prstohvat soli. Stavite na srednje ugrejanu vatru i zagrevajte dok ne počne da vri. U međuvremenu, odvojite žumanca od belanaca. Žumanca umutite sa preostalim šećerom (1 kašikom) i, ako želite gušći krem, dodajte i kašičicu brašna.
Kada mleko počne da vri, u njega postepeno sipajte umućena žumanca, stalno mešajući da se ne bi stvorile grudvice. Kuvajte na slaboj vatri još nekoliko minuta dok se smesa ne zgusne.
Bonus video:
(Espreso/Ona/Prenela:M.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




