Naše bake dan danas prave ovu poslasticu po istom receptu: Caka je u jednom, nove domaćice često greše
Foto: Printscreen/youtube/ Ukusna hrana

šnenokle

Naše bake dan danas prave ovu poslasticu po istom receptu: Caka je u jednom, nove domaćice često greše

Ukusan dezert po starinskom receptu

Objavljeno:

Šnenokle su jedno od onih jela koja podsećaju na detinjstvo i toplinu domaće kuhinje.

Recept za ovo kremasto, lagano i osvežavajuće jelo potiče iz starinskih kuvara naših baka. Iako mnoge domaćice danas veruju da je priprema šnenokli prekomplikovana i da ne umeju da ga naprave, u stvarnosti to i nije tako teško. Sa nekoliko jednostavnih sastojaka i malo strpljenja, dobićete savršene šnenokle koje će oduševiti sve prisutne.

Sastojci

4 jajeta

400 ml mleka

3 kašike šećera

1 vanilin šećer

Prstohvat soli

2 kašičice brašna (opciono, za gušći krem)

Šećer za karamelizaciju

Šnenokle, Kolač
foto: Printscreen/youtube/Home Made Recipes

Priprema

U šerpi, pomešajte mleko, 2 kašičice šećera, vanilin šećer i prstohvat soli. Stavite na srednje ugrejanu vatru i zagrevajte dok ne počne da vri. U međuvremenu, odvojite žumanca od belanaca. Žumanca umutite sa preostalim šećerom (1 kašikom) i, ako želite gušći krem, dodajte i kašičicu brašna.

Kada mleko počne da vri, u njega postepeno sipajte umućena žumanca, stalno mešajući da se ne bi stvorile grudvice. Kuvajte na slaboj vatri još nekoliko minuta dok se smesa ne zgusne.

Bonus video:

07:39

Vencislav Rangelov na Šabanovom pomenu

(Espreso/Ona/Prenela:M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.