Bogat ukus čokolade osvaja pri svakom zalogaju: Nećete znati kada vam je dosta, kockice koje se tope u ustima
Foto: dorin puha / Alamy / Alamy / Profimedia

ukusno

Bogat ukus čokolade osvaja pri svakom zalogaju: Nećete znati kada vam je dosta, kockice koje se tope u ustima

Pripremite se da uživate u savršenom spoju kremastog i hrskavog u svakoj kockici!

Objavljeno:

Ako ste ljubitelj bogatih čokoladnih poslastica koje se tope u ustima, ove kremaste čokoladne kocke biće vaš novi favorit!

Njihova baršunasta tekstura i intenzivan ukus podsećaju na najfinije domaće praline, a priprema je brza i jednostavna.

Savršene su za trenutke kada želite nešto slatko, a nemate puno vremena za komplikovane recepte. Uz samo nekoliko sastojaka i malo strpljenja, dobićete dezert koji će oduševiti i vas i vaše goste.

Sastojci:

  • 30 g kakao praha
  • 120 g šećera
  • 200 ml mleka
  • 70 g putera
  • 1 pomorandža 400 g keksa
  • 50 g sušenog kokosa
  • Za ogledalsku čokoladnu glazuru:
  • 60 g kakao praha
  • 190 g šećera
  • 25 g tamne čokolade
  • 60 ml mleka
  • 100 ml vode
  • 10 g želatina + 60 ml vode

Priprema:

  1. U jednom lončetu pomešajte kakao i šećer, zatim malo po malo dodajte mleko i mešajte, potom stavite na laganu vatru. Dodajte puter i nastavite da mešate. Izrendajte na sitno koricu pomorandže i dodajte, pa mešajte dok sve zajedno ne provri, pa sklonite sa vatre.
  2. U jednu posudu izdrobite keks, pa prelijte prokuvalom čokoladom i dobro sve umešajte zajedno. Četvrtasti kalup premažite uljem, potom obložite pek papirom, pa unutra ravnomerno rasporedite dobijenu smesu. Prekrijte odozgo providnom folijom i stavite u frižider da se ohladi.
  3. U posudici pomešajte želatin sa vodom i ostavite da odstoji. U jedan lonac sipajte kakao i šećer, pa malo po malo dodajte 100 ml vode i mešajte. Potom dodajte 60ml mleka. Mešajte na laganoj vatri, pa dodajte i kockice crne čokolade. Kada sve prokuva i sjedini se, skinite sa vatre i dodajte odstajali želatin, p asve dobro promešajte.
  4. Izvadite kolač iz frižidera, izvucite iz kalupa i isecite na jednake kocke. Kocke sa svih strana prelijte čokoladom, ostavite da se ohladi i poslužite. Prijatno!

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Glossy/E.S./prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.