uživajte
Ove domaće kiflice se prave samo od sebe! Kao vazduh su, poješće se i pre nego što ih stavite na sto
Bilo da ih jedete za doručak, užinu ili večernje druženje uz čaj nestaće sa stola brže nego što mislite.
Nema ništa lepše od mekanih i vazdušastih domaćih kiflica.
Bilo da ih jedete za doručak, užinu ili večernje druženje uz čaj nestaće sa stola brže nego što mislite.
U nastavku pročitajte recept koji ćete obožavati.
SASTOJCI
Za testo
800 g običnog brašna
12 g suvog kvasca
1 kašika šećera
50 ml mlake vode
2 kašičice soli
300 ml mlakog tečnog jogurta
100-150 ml mlake vode
100 ml ulja
Za namaz
125 g putera
1 jaje
Završni premaz
1 žumanca
2 kašike jogurta
susam po želji
krupna so
PRIPREMA
Prosejte brašno i u sredinu stavite suvi kvasac i šećer. Sipajte sa 50 ml vode, malo promešati i ostaviti 10 minuta da se kvasac aktivira. Dodajte preostale sastojke za testo i vrlo kratko mesite u srednje meko testo. Pokrijte posudu krpom i ostavite na toplom mestu 15 minuta.
Posle 15 minuta mesiti testo dok se potpuno ne sjedini. Sada mesite neprekidno oko pet minuta. Pokrijte krpom i ostavite na toplom mestu 45 minuta dok se testo ne udvostruči.
Pripremite punjenje. Izmiksajte puter i dodajte jaje i dobro promešajte. Testo podeliti na četiri jednaka dela, svaki razvaljati u pravougaonik. Svaki pravougaonik premažite jednom četvrtinom fila od putera i zarolajte. Ponovite postupak sa preostalim komadima testa.
Isecite trouglove kao što je prikazano na fotografiji ispod i ostavite da odmaraju oko pola sata na plehu obloženom pek papirom. Pre pečenja premazati žumancetom pomešanim sa jogurtom, posuti susamom i krupnom solju.
Pecite u zagrejanoj rerni na 210 stepeni 25 do 30 minuta. Pečeno pecivo prekrijte papirom za pečenje i suvom kuhinjskom krpom i ostavite oko 15 minuta, a zatim poslužite.
(Espreso/blic žena/Zadovoljna/prenela PV)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




