Ovo je najpopularniji kolač iz Prizrena! Toliko je dobar da je postao besmrtan, svako mora da ga zna
Prizrenska tespišta, Foto: Printscreen/Youtube/SladjanaScekic

obožavaćete

Ovo je najpopularniji kolač iz Prizrena! Toliko je dobar da je postao besmrtan, svako mora da ga zna

Svakim zalogajem vratićete se u prošlost, a ima svega par sastojaka.

Objavljeno:

Prizrenska tespišta je najpopularniji kolač domaćica iz ovog mesta.

Svakim zalogajem vratićete se u prošlost, a pravi se od svega par sastojaka.

Ovaj starinski recept je sačuvala Slađana Šćekić iz Kraljeva, a lako ga i vi možete napraviti.

Potrebno

Za testo:

- voda 250 ml

- ulje 250 ml

- brašno, 3 šolje od po 250 ml

- orasi 1 šolja

- prašak za pecivo 1/2 kesice

Za šerbet:

- voda 250 ml

- šećer 500 g

- vanilin šećer 1 kesica

Način pripreme

Prokuvajte vodu i ulje, pa kad proključa, stavite brašno i dobro promešajte. Kada se masa prohladi, dodajte mlevene orahe i prašak za pecivo.

Sve dobro promešajte, pa sipajte u tepsiju. Isecite na kocke i pecite oko pola sata na 180 stepeni.

Prokuvajte vodu sa šećerom i vanilin-šećerom, pa ohlađenu tespištu prelijte vrelim šerbetom

05:03

Zašto je došlo do trejdovanja Luke Dončića?

(Espreso/blic žena/prenela PV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.