obožavaćete
Ovo je najpopularniji kolač iz Prizrena! Toliko je dobar da je postao besmrtan, svako mora da ga zna
Svakim zalogajem vratićete se u prošlost, a ima svega par sastojaka.
Prizrenska tespišta je najpopularniji kolač domaćica iz ovog mesta.
Svakim zalogajem vratićete se u prošlost, a pravi se od svega par sastojaka.
Ovaj starinski recept je sačuvala Slađana Šćekić iz Kraljeva, a lako ga i vi možete napraviti.
Potrebno
Za testo:
- voda 250 ml
- ulje 250 ml
- brašno, 3 šolje od po 250 ml
- orasi 1 šolja
- prašak za pecivo 1/2 kesice
Za šerbet:
- voda 250 ml
- šećer 500 g
- vanilin šećer 1 kesica
Način pripreme
Prokuvajte vodu i ulje, pa kad proključa, stavite brašno i dobro promešajte. Kada se masa prohladi, dodajte mlevene orahe i prašak za pecivo.
Sve dobro promešajte, pa sipajte u tepsiju. Isecite na kocke i pecite oko pola sata na 180 stepeni.
Prokuvajte vodu sa šećerom i vanilin-šećerom, pa ohlađenu tespištu prelijte vrelim šerbetom
(Espreso/blic žena/prenela PV)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




