najnovije
Da li ste nekada probali slane kupus kifle? Mnogo bolje i ukusnije od običnih, a u ovoj caki je glavna stvar
Evo šta je sve potrebno
Da li ste nekada probali slane kupus kifle? Obavezno ih napravote danas za doručak, nema ništa ukusnije!
Potrebno je
250 ml toplog mleka
100 ml mlake vode
1/2 kockice svežeg kvasca
1 kašika šećera
1 kašičica soli
80 ml ulja
750 g brašna
1 jaje
Za nadev:
2 žumanceta
150 g margarina
200 g sira
1 belance
Za premazivanje:
1 jaje
za posipanje susam (za posipanje)
Priprema:
U vanglu sipati mleko i kvasac, dodati kašiku šećera, kašičicu soli, ulje, jedno jaje, sve promešati i postepeno dodavati brašno i zamesiti testo. Ostaviti ga prekriveno krpom, 30 minuta.
Omekšali margarin pomešati viljuškom sa dva žumanceta, sir izmrviti viljuškom i dodati jedno belance. Drugo ostaviti za premazivanje.
Testo razvući oklagijom na pobrašavljenoj površini, premazati prvo sa margarinom sa žumancima, a zatim sa sirom.
Uviti testo u rolat i iseći na trougliće.
Ređati ih u pleh obložen pek papirom. Premazati sa belancetom i posuti sa susamom. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta.
Bonus video:
(Espreso/ Recepti/ Prenela:M.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




