Ovo je trik za najhrskavija pileća krilca! Potrebno vam je samo 5 sastojaka, ostaćete u čudu
Pileća krilca, Foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

obratite pažnju

Ovo je trik za najhrskavija pileća krilca! Potrebno vam je samo 5 sastojaka, ostaćete u čudu

Dodavanjem maslinovog ulja začini ravnomerno oblažu svaki deo, dok pečenje na rešetki omogućava postizanje savršeno zlatne i hrskave kožice.

Objavljeno:

Pileća krilca se spemaju brzo i jednostavno, a rezultat je sočno i aromatično jelo koje osvaja na prvi zalogaj.

Tajna ukusa je u mešavini supe od luka koja krilcima daje bogatu aromu i blagu hrskavost. Dodavanjem maslinovog ulja začini ravnomerno oblažu svaki deo, dok pečenje na rešetki omogućava postizanje savršeno zlatne i hrskave kožice.

Rastopljeni maslac i sveže naseckan peršun u završnom koraku obogaćuju ukus i dodaju notu svežine. Pileća krilca poslužite uz sos od jogurta.

Potrebni sastojci

- Pileća krilca 1 kg

- Instant supa od luka 1 kesica

- Maslinovo ulje 1 kašika

- Svežo peršun pola svežnja

- Maslac 2 kašike

Priprema

Pileća krilca
Pileća krilcafoto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

Postavite rešetku u sredinu rerne i zagrejte je na 200°C. Obložite duboki pleh za pečenje aluminijskom folijom i stavite na njega rešetku za pečenje.

Pripremite pileća krilca: koristite kuvarski nož ili kuhinjske makaze da presečete prvi zglob svakog krilca i uklonite vrh. Vrhove možete da bacite ili da zamrznete za pripremu supe.

Presecite drugi zglob da razdvojite svako krilce na 2 dela: ravni deo i gornji deo (ukupno 20-24 komada).

Krilca osušite ubrusima i stavite u veliku činiju. Dodajte 1 kesicu (oko 30 g) mešavine za supu od luka i 1 kašiku maslinovog ulja. Rukama dobro promešajte dok se krilca ravnomerno ne oblože. Posložite ih na rešetku u jednom sloju, ravnomerno ih rasporedite.

Pecite krilca dok ne budu potpuno pečena, a kožica hrskava, 40-45 minuta. U međuvremenu, odvojite listove sa 1/2 manje vezice svežeg peršuna i sitno ih naseckajte dok ne dobijete 2 kašike.

Nekoliko minuta pre nego što su krilca gotova, rastopite 2 kašike maslaca. Ostavite da se malo ohlade.

Prebacite krilca u veliku, čistu činiju. Dodajte maslac i polovinu naseckanog peršuna, pa dobro promešajte dok se krilca ravnomerno ne oblože. Prebacite na veliki tanjir i ukrasite preostalim peršunom.

04:03

Najstarija i najveća tibetanska budistička pagoda u Kini

(Espreso/blic žena/prenela PV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.