Ova torta je čudo neviđeno, niti se peče niti sadrži brašno: Za nju vam treba svega par minuta, čista 10
Lešnik kocke, Foto: Printscreen/TikTok/bojanine_djakonije

savršene

Ova torta je čudo neviđeno, niti se peče niti sadrži brašno: Za nju vam treba svega par minuta, čista 10

Toliko je jednostavno, pravi se za nekoliko minuta, a čak ne sadrži ni brašno.

Objavljeno:

Ova torta je nešto najkremastije što ćete probati.

Toliko je jednostavno, pravi se za nekoliko minuta, a čak ne sadrži ni brašno.

Sastojci

Jaja6 komada

Šećer 150 g

Mleveni lešnici 150 g

Brašno 2 kašike

Kakao 2 kašike

Prašak za pecivo 2 kašike

Fil:

Mleko 500 ml

Brašno 4 kašike

Šećer 200 g

Čokolada za kuvanje 200 g

Puter 250 g

Mleveni lešnici 100 g

Glazura:

Čokolada za kuvanje 200 g

Ulje 2 kašike

Način pripreme

Zagrejte rernu na 180°C. Umutite belanca sa šećerom dok ne dobijete čvrst sneg. Dodajte žumanca jedno po jedno, neprestano muteći. U posebnoj posudi pomešajte mlevene lešnike, brašno, kakao i prašak za pecivo. Lagano umešajte suve sastojke u smesu sa jajima. Podelite smesu na dva dela i pecite dve kore u kalupu prečnika 24 cm, oko 20 minuta ili dok čačkalica ne izađe suva. Ostavite kore da se ohlade.

U šerpi pomešajte mleko, brašno i šećer. Kuvajte na srednjoj vatri uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre i dodajte čokoladu. Mešajte dok se čokolada potpuno ne otopi. Ostavite da se fil ohladi, a zatim dodajte puter i mlevene lešnike. Dobro umutite. Otopite čokoladu sa uljem na pari ili u mikrotalasnoj pećnici. Stavite prvu koru na tanjir za serviranje i premažite je polovicom fila. Stavite drugu koru preko i premažite ostatkom fila. Prelijte tortu glazurom od čokolade. Ostavite tortu u frižideru nekoliko sati da se stegne pre serviranja.

19:46

VEČERNJI DNEVNIK 27.01 2025.

(Espreso/blic žena/prenela PV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.