trik
1 sastojak treba da izbacite iz ruske salate, tako vam se neće brzo pokvariti: Čim to uradite, postaće KREMASTA!
Napravite rusku salatu bez kiselih krastavaca, jer se tako brže kvari
Ruska salata je kraljica svake praznične trpeze, a može da se jede i uz pečenje, da se maže na hleb, da se puni testo i služi kao predjelo...
Primena je bezbroj, a svako jelo će učiniti fantastičnim. Ovaj recept za rusku salatu koja se razlikuje od onih koje ste do sada pripremali. U rusku se ne dodaju kiseli krastavci, jer će se tako ona brže pokvariti. Ako želite da ostane sveža i ukusna nekoliko dana, njen predlog su kukuruz i celer kao zamena.
Sastojci:
200 g krompira
150 g graška
200 g šargarepe
50 g kukuruza šećerca
50 g korena celera
1 kašika mešavine začina
sveži peršun
200 g šunke
285 g majoneza
Priprema:
Krompir, šargarepu i celer isecite na kockice, kao i šunku. U šerpu sipajte 1l vode i stavite mešavinu začina, pa stavite šargarepu, krompir, grašak, celer i kukuruz. Procedite povrće i ostavite da se ohladi u cediljci.
Nikako ne prelivajte hladnom vodom. U činiju u kojoj ćete servirati stavite majonez, pa dodajte hladno povrće i šunku. Dobro promešajte.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!