brz ručak
Napravite sočnu pastu sa pilećim batacima: Jelo koje se sprema za pola sata, a ukus je fantastičan
Za serviranje,stavite piletinu i sos preko testenine i uživajte
Pileći bataci zapečeni sa testeninom se peku sa različitim povrćem i začinima, i zaista su jelo kao iz restorana.
Sastojci:
8 pilećih bataka
4 kašičice višenamensko brašno
2 kašike ulja
1 šargarepa, oljuštena i iseckana na kockice
1 luk, isečen na kockice
1 stabljika celera, narezana na kockice
8 čenova belog luka, oljuštenih i iseckanih
120 ml suvog belog vina
250 ml paradajz sosa
4 šolje pilećeg bujona
korica i sok od ½ pomorandže i ½ limuna
so i biber po ukusu
1 grančica majčine dušice i 1 lovorov list
250 g pene testenine
1 paradajz, isečen na kockice
seckani svež peršun, za serviranje
Recept za pileće batake sa testeninom:
Batake lagano premazati brašnom. Zagrejte ulje u vatrostalnoj posudi na srednjoj vatri. Dodajte batake i pržite ih do zlatnosmeđe boje, oko 2 minuta po strani. Prebacite na tanjir i držite na toplom.
Dodajte šargarepu, luk, celer i beli luk u pusudu i pržite na srednjoj vatri dok ne porumene, oko 3 minuta. Dodajte vino i promešajte. Kada vino ispari, dodajte paradajz sos, pileći bujon, koricu citrusa i sokove. Začinite po ukusu solju i biberom i dodajte začinsko bilje. Nastavite sa prženjem, nepokriveno, na srednjoj vatri dok se sos ne zgusne, 20-30 minuta.
Zagrejte rernu na 162°. Vratite piletinu u posudu i pecite pokriveno, 20-30 minuta. U međuvremenu skuvajte penne do al dente. Ocedite i prelijte sa malo maslinovog ulja. Za serviranje,stavite piletinu i sos preko testenine i uživajte.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!