U vodu u kojoj kuvate jaja dodajte uvek 1 tajni sastojak: Neće pucati, a ljuska će gotovo sama oguliti
Kuvanje jaja, Foto: Printscreen/Youtube/JednostavnoUkusno

SAVET

U vodu u kojoj kuvate jaja dodajte uvek 1 tajni sastojak: Neće pucati, a ljuska će gotovo sama oguliti

Za svaki problem postoji rešenje – rekli bi mnogi. I zaista je tako, barem kada su kuvana jaja u pitanju

Objavljeno:

Ovde se radi o fantastičnom triku koji će vam olakšati život.

Stručnjaci kažu da su jaja stara između 7 i 10 dana idealna za kuvanje i najlakše ih je oljuštiti. Sigurno ste primetili da neka jaja oljuštite bez problema, a druga, iako su bila u istoj kutiji, vam zadaju muke.

Već smo vam otkrili trik za kuvanje jaja sa šibicom ili čačkalicom, ali sada vam predlažemo nešto još bolje.

Kada krenete da kuvate jaja u vodu ubacite i krišku limuna. Ovo je bitno, jer će jaja biti cela nakon termičke obrade, i neće pucati.

Jaja
foto: printscreen/ youtube/ Jelena Bekvalac

Zašto se jaja kuvaju sa limunom? Sok od limuna će pomoći da jaja ne puknu prilikom kuvanja, ali će pomoći i da se lakše ogule. Zahvaljujući kiselosti ljuska jajeta će se lako skinuti. Obavezno ove godine isprobajte da jaja skuvate sa limunom, jer ćete biti oduševljeni rezultatom, piše Stvar ukusa.

Bonus video:

00:52

DA LI JE 42 MINUTA DOVOLJNO ZA PRIPREMU ĐUVEČA? Ne propustite danas kuvanje sa porodicom Maričević

(Espreso/krstarica/T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.