I ZA SLANE I ZA SLATKE
Najbolji preliv za pite koji koriste isksuni pekari: Bilo slatke ili slane, biće mekane, sočne i preukusne
Najbolji preliv za pitu
Svaka domaćica dobro zna koliko je bitan preliv kada priprema pitu. Tajna ukusne pite krije su njenom prelivu, a u nastavku vam donosimo recept za preliv koji koriste pekari i koji će je zasigurno učiniti mekšom i sočnijom.
SASTOJCI:
– 8 kašika brašna
– 1 suvi kvasac– 2 šolje mleka
– 1 šolja ulja
– so ili šećer (u zavisnosti od toga da li pravite slatku ili slanu pitu)
PRIPREMA:
Kada pravite pite od gotovih kora, slane ili slatke, svaku koru premažite ovim prelivom, a zatim je filujete na uobičajen način.
Ostatak preliva sipajte preko pite i ostavite da pre pečenja odstoji sat i po.
Bonus video:
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!