Ne morate da čekate zimu, letnja 'zimnica' može odmah da se pravi: Kisele krastavce bez sirćeta ješćete non-stop
Kiseli krastavci, Foto: Printscreen Youtube

fantazija!

Ne morate da čekate zimu, letnja 'zimnica' može odmah da se pravi: Kisele krastavce bez sirćeta ješćete non-stop

Ako ne želite da čekate zimu kako biste uživali u kiselim zanimacijama evo jednog super recepta za kisele krastavce na brzaka

Objavljeno:

Sezona krastavaca je uveliko u toku, a ako i vi imate u bašti više nego što možete da pojedete i ne želite da ih bacite ovo je super način da im produžite vek trajanja.

Letnji kiseli krastavci se brzo spremaju i mogu da stoje u frižideru do tri nedelje, što će biti sasvim dovoljno da ih potrošite budući da su toliko ukusni da možete da ih jedete bukvalno uz sve. a uvek možete početi i sa tradicionalnom zimnicom - ajvarom i to po leskovačkoj recepturi.

Pa da pređemo na recept, evo kako da ukiselite krastavce za samo 3,4 dana.

Potrebno je:

2 kg malo krastavaca

3 kašike soli

2 lista lovora

nekoiko zrna bibera

nekoliko grančica mirođije (obavezno)

kriška suvog hleba

Kiseli krastavci sa sirćetom, Kiseli krastavci
foto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

Priprema:

Krastavce oprati, odstraniti krajeve i zaseći ih malo uzduž, ali ne previše da se ne raspadnu. Poređati ih u teglu uspravno, nabiti ih što više, a između gde ostane mesta staviti grančice mirođije, po neko zrno bibera i lovorov list.

Zatim napraviti vodu kojom ih nalivate.

U litar vode sipati so i mešati dok se ne otopi, pa preliti preko krastavaca. Na sam vrh staviti krišku suvog hleba i teglu poklopiti tanjirićem. Staviti na toplo mesto, najbolje negde gde u jednom delu dana ima i sunca. Nakon 3,4 dana krastavci će promeniti boju i spremni su za jelo.

Bonus video:

06:29

Zimnica u Kini i Srbiji-- zimski ritual za večnu nostalgiju

(Espreso/glossy/T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.