Sos koji će vas oduševiti, Foto: Jela Jelena Petrović
recept
Francuski holandez sos za kojim je odlepio ceo svet: Savršeno se slaže sa hrskavim mesom, ali i sa ostalim jelima
Francuski sos koji se pravi od maslaca, žumanca, sok od limuna ili sirćeta, belog vina i začina (so i biber). Uglavnom se servira topao, uz ribu, povrće, meso ili jaja
Objavljeno:
Ovo je najbolji sos na celom svetu, veoma je sličan majonezu.
Potrebno je:
- 1 žumance
- 1 kašičica vode
- 1 kašičica limunovog soka
- 110 g putera
- prstohvat soli
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte vodu, žumance, limunov sok i so. Otopite maslac dok ne zapeni, pa umutite smesu sa žumancima i postepeno dodajte vreo maslac. Neprestano mutite, nekih 30 sekundi kako biste dobili savršen sos.
Bonus video:
(Espreso / Trpeza Alo / Prenela: I.O.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!