posno
Lepinje od krompira punjene pečurkama i spanaćem: Posni dodatak koji ide uz svako jelo
Ukrasite suvim peršunom i servirajte toplo
Posne lepinjice od krompira punjene pečurkama i spanaćem se prže na ulju, vrlo su sočne i ukusne.
Sastojci:
2 srednja crvenkasta krompira
1 kašičica soli za ključalu vodu
45 g kukuruznog skroba
100 g veganskog sira narendanog ili sitno iseckanog
1 kašika sušenog peršuna za ukras
500 g bebi spanaća, svežeg
200 g pečuraka isečenih na kriške
so i biber po ukusu
1 kašičica paprike u prahu
ulje za prženje
Recept za posne lepinjice od krompira punjene pečurkama i spanaćem:
Za posne lepinje prvo napravite krompir testo. Skuvajte oljušten i seckani krompir sa solju, dok ne omekša. Dobro izgnječite i umešajte kukuruzni skrob da dobijete savitljivo testo.
Za fil, na ulju isprćite šampinjone dok ne porumene, pa dodajte spanać i pržite dok ne usahne. Začinite solju, biberom i paprikom. Uzmite deo krompirovog testa, formirajte disk, u sredinu stavite kašiku fila i sira, pa preklopite i zatvorite ivice. Poravnajte u obliku palačinke.
Pržite svaku lepinjicu u tiganju na ulju na laganoj vatri dok ne porumeni sa obe strane. Ohladite na rešetki. Ukrasite suvim peršunom i servirajte toplo.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!