Mramorna štrudla sa kakaom: Nikad lakša priprema, a ukus bolji od obične
Štrudla, Foto: Print Screen Youtube

recept

Mramorna štrudla sa kakaom: Nikad lakša priprema, a ukus bolji od obične

Pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni 50-55-60 minuta

Objavljeno: 17:04h

Mramorna štrudla sa kakaom je primamljivog izgleda i ukusa, mekana i slatka, savršena uz šolju kafe.

Sastojci:

4 jajeta

130 g putera

250 g šećera

220 g brašna

50 ml ulja

20 g skroba

20 g kakaoa

Štrudla
foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

200 ml mlaćenice ili kefira

1 prašak za pecivo

1 vanilin šećer

Recept za mramornu štrudlu sa kakaom:

Za ovu štrudlu, prvo nauljite kalup i stavite ga u frižider. Podelite mlaćenicu na 150 ml i 50 ml. Prosejte brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer. U puter dodajte šećer i mutite 1-2 minuta, pa dodajte jedno po jedno jaje i nastavite da mutite. U penušavu smesu dodajte ulje i mlaćenicu i mešajući na maloj brzini, kašiku po kašiku, dodajte brašno. Podelite smesu na dva dela. U jednu polovinu dodajte 5 kašika mlaćenice koju ste odvojili i kakao, pa promešajte.

U drugu polovinu dodajte skrob i promešajte. Ako je previše čvrsto, možete dodati 1-2 kašike mlaćenice. Sipajte 2-3 kašike običnog testa u kalup, a zatim dodajte 2-3 kašike kakao mešavine i šarajte osmice čačkalicom. Pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni 50-55-60 minuta.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.