pažnja
Evo gde treba držati hleb u vreme velikih vrućina: Samo tako će biti svež danima i neće buđati
Hleb treba da se čuva na određeni način, a mnogi se pitaju koja je bolja opcija - frižider ili kutija za hleb?
Hleb mnogi ljudi drže u frižideru. Priznajemo, to deluje kao sigurna opcija. Međutim, stručnjaci izričito savetuju da ne čuvate pekarske proizvode u frižideru. Možda ćete želeti da pročitate i savet iskusnih domaćica o tome koliko dana može da se čuva testo u frižideru.
Ne bi trebalo da ga držite na temperaturama između 0 i 10 stepeni. Naime, takve temperature izazivaju rekristalizaciju i samim time pojavu vlage!
Preporučuje se čuvanje hleba u suvoj i čistoj kutiji za hleb, plastičnoj posudi koja je šupljikava i ima dotok vazduha ili umotan u lanenu krpu ili pamučni peškir. Hleb je prihvatljivo i čuvati u plastičnoj kesi, foliji ili prozirnoj foliji, ali tek kada se ohladi.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!