U testo za palačinke obavezno dodajte jedan tajni sastojak: Biće vazdušaste i penasto mekane kao nikad pre
Foto: Printscreen/Youtube/Najbolji domaci recepti

nema boljih!

U testo za palačinke obavezno dodajte jedan tajni sastojak: Biće vazdušaste i penasto mekane kao nikad pre

Postoji bezbroj varijanti za pripremu omiljene poslastice, međutim, ovaj recept obećava da će biti neodoljivo meke i vazdušaste

Objavljeno:

Za ukusne, mekane i sočne palačinke potreban je dobar recept, odnosno dodavanje nekih tajnih sastojaka u onu, već klasičnu recepturu – brašno, jaja, so/šećer i mleko.

Kako bi baš svaki put ispale savršene, u smesu bi trebalo dodati malo sode bikarbone. Postoje i recepti naših starih, sa tajnim sastojcima koji su takođe davali psoeban šmek palačinkama.

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 200 ml mleka
  • 250 ml vode
  • 200 gr brašna
  • prstohvat soli
  • 1/4 kašičice sode bikarbone
  • 2 kašike ulja
  • Ulje za premazivanje tiganja
Palačinke
foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Sve tečne sastojke sjedinite, pa dodajte brašno, so i sodu bikarbonu. Smesu dobro umutite tako da nema grudvica. Dodajte na kraju ulje, pa ponovo sve izmešajte.

Palačinke
foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Tiganj za palačinke zagrejte na maksimalnoj temperaturi, a onda je smanjite malo (7 od 9 podeoka). Pecite palačinke, ređajte ih jednu na drugu, a sud na kome su gotove palačinke poklopite. Tako će duže ostati tople, a sutradan će biti jednako mekane i ukusne.

Palačinke filujte slatkim ili slanim nadevom po želji.

Bonus video:

02:10

NAJJEDNOSTAVNIJA PILETINA KOJA BUDI SVA ČULA! Recept koji će obožavati svi ukućani: Brzo, lako i ukusno!

(Espreso/krstarica/T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.