pažnja
Nećete verovati šta kuvari koriste za pohovanje ribe umesto brašna: Menja joj boju uklanja masnoću i čini zdravijom
Gustin omogućava zlatno-smeđu boju i smanjuje apsorpciju ulja, čineći jelo zdravijim i manje masnim.
Kuvari sve više koriste gustin umesto brašna za paniranje jer gustin stvara tanji i hrskaviji sloj koji bolje zadržava vlagu ribe i sprečava je da upije previše ulja.
Gustin omogućava zlatno-smeđu boju i smanjuje apsorpciju ulja, čineći jelo zdravijim i manje masnim.
Takođe, gustin je bez glutena, što ga čini izvrsnim izborom za osobe s intolerancijom na gluten ili one koji preferiraju lakša jela.
Korišćenjem gustina, kuvari stvaraju inovativna jela koja su privlačna gurmanima i onima koji traže zdravije opcije.
Sastojci:
– 1 kg ribe po izboru
– 200 g gustina
– 3 kašičice soli
– 1 kašičice papra
– 1 kašičice belog luka u prahu
– drugi začini po izboru
– ulje za prženje
Priprema:
Ribu isecite na komade, posolite i ostavite u frižideru. Ovo je najbolje uraditi dan ranije, ali može i nekoliko sati pre prženja.
Gustin stavite u zdelu, dodajte jednu kašičicu soli, biber, beli luk i ostale začine po izboru. Sve dobro izjednačite. Ulje ulijte u dublju posudu, dovoljno da riba može da “pliva” u njoj, i dobro zagrejte.
Izvadite ribu iz frižidera, svaki deo dobro uvaljajte u smeesu od gustina, a zatim spuštajte u vruće ulje.
Ako je potrebno, okrenite ribu nekoliko puta da se ravnomerno prži sa svih strana.
Prženu ribu poslužite uz krompir ili neku drugu salatu koja se slaže s ovim specijalitetom, prenosi net.hr.
(Espreso/N1/Net.hr/Prenela P.V)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!