UUUH, KAKAV UKUS
Najukusniji pečeni kukuruz kakav još niste probali: Tajni sastojak će mu dati poseban šmek, svaki klip ćete pojesti
Ako nemate pri ruci roštilj, isprobajte recept na gril tiganju ili sličnom pomagalu
Sve, ali baš sve što stavimo na roštilj neverovatno je ukusno. Svakako, meso, riba, mekušci, ali i povrće, hleb, čak i voće…
A današnji specijalitet, kukuruz na roštilju s puterom od belog luka i paprike jedna je od sitnica na koju će vam pri samoj pomisli zaigrati nos i koja će vas definitivno naterati da naložite vatricu.
Ako nemate pri ruci roštilj, isprobajte recept na gril tiganju ili sličnom pomagalu i javite rezultate. A ukoliko ipak volite kuvani kukuruz, ovo je recept za vas.
Sastojci za kukuruz s puterom:
– 4 klipa kukuruza s ljuskom ili kominom
– 100 g puterom
– pola kašičice ljute papričice
– pola kašičice slatke paprike
– 2 režnja belog luka
– 1 kašičica korijandera
– 1 kašičica soli
– sok jedne limete
Priprema kukuruza sa puterom:
Kukuruz očistite od niti, stavite u posudu i prelijte vodom. Ostavite oko 30 minuta.
Za to vreme pripremite maslac s kojim pomešate sve gore navedene sastojke.
Nakon pola sata kukuruz stavite na roštilj i pecite dvadesetak minuta. Povremeno okrećite da ne zagori, naravno.
Nakon dvadeset minuta premažite kukuruz pripremljenim puterom, prenosi zalogaj.com.
Sklonite s vatre i tik pre posluživanja premažite s još jednim slojem putera.
Bonus video:
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!