Najsavršenija pileća džigerica, Foto: Jela Jelena Petrović
VIDEO
Davno čuvani recept jednog kuvara iz starog restorana: Jednostavan, jeftin i nezaboravno ukusan - ručak za pamćenje
Davno čuvani recept jednog kuvara i iz jednog restorana, jednostavno jeftino, a tako ukusno
Objavljeno:
Ima puno načina za pripremu pileći džigerice, ali ova će vas naročito oduševiti, u pitanju je stari kafanski recept koji obara s nogu.
Potrebno je:
- 400 gr pileće džigerice
- 1 veća glavica crnog luka
- 3 paprike
- 1 veći paradajz
- 2 čena belog luka
- suvi začin
- ulje
- peršunov list
Priprema:
U tiganj sipajte ulje, pa kad se ugreje sipajte džigaricu i pržite 10 minuta.
Povadite na tanjir i tu dodajte sečen luk na krugove i papriku sečenu.
Kad omekne dodajte na kockice paradajz. Posle 5 minuta vratite džigericu i pržite još malo.
Posolite po želji Servirajte uz rižoto ili krompir pire. Predobro..
Bonus video:
(Espreso / I.O.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!