savršeno
Brzinska zimnica od breskvi kakvu još nista probali: Savet naših baka kako da budu sočne mora da zna svaka domaćica
Breskve za zimnicu su kisele uz dozu slatkog ukusa ukoliko su zrele i zaista se pripremaju poput svake zimnice, a biće odličan dodatak vašoj trpezi, kada za to dođe vreme
Sastojci:
- 2 kg bresaka
- 1 l vode
- 400 g šećera
- 1 kašičica limunske kiseline
- nekoliko štapića cimeta
- 2 glavice belog luka
- 1 kašičica karanfilića
Recept za zimnicu od bresaka:
Kako biste napravili zimnicu od bresaka, prvo operite breskve i presecite ih na pola. Izvadite koštice. Pripremite tegle, operite ih i osušite. Ubacite polovine bresaka u tegle, štapiće cimeta, iseckni beli luk i karanfilić.
Prokuvajte vodu sa šećerom i limunskom kiselinom u velikom loncu, na laganoj vatri. Ostavite na vatri dok se sav šećer ne istopi. Dok tečnost ključa, neprestano mešajte.
Dobijenu marinadu, vruću, sipajte preko breskvi u teglama. Sok mora da prekrije voće, ali do ivice tegle morate ostaviti slobodnog prostora od 2 cm. Zatvorite poklopce i kuvajte tegle na pari 10 minuta, nakon što tečnost proključa.
Bonus video:
(Espreso / Stvar ukusa / Prenela: I.O.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!