Jednostavna pita sa mladim lukom i sirom: Ne morate da je pečete u rerni, sve je brzo gotovo
Pita sa lukom i sirom, Foto: Printscreen YouTube/Kuhinja Valentina Mašković

probajte

Jednostavna pita sa mladim lukom i sirom: Ne morate da je pečete u rerni, sve je brzo gotovo

Idealna za doručak, ali i za večeru

Objavljeno:

Pita sa mladim lukom i sirom prži se na tiganju i odlično se kombinuje sa jogurtom. Ako volite pite, možda ćete želeti da napravite i pitu sa pečurkama, krem sirom i kačkavaljem.

Evo i kako se pravi pita sa mladim lukom i sirom!

Sastojci:

95ml vode

1/4 kašike soli

150 g brašna

30 g mladog luka

Prstohvat sode bikarbone

50 g rendanog kačkavalja

30 g brašna

30 g kukuruznog skroba

20 g putera

1 jaje za premazivanje

Ulje za prženje

Recept za pitu sa mladim lukom i sirom:

U činiji pomešajte vodu i so i promešajte. Dodajte brašno i promešajte. Rukama izmesite testo i ostavite da odstoji deset minuta. Isecite ga na četiri dela. Svaki komad testa ponovo izmesite i uvaljajte u kuglicu i opet ostavite da odstoji. U međuvremenu, isecite mladi luk na kolutove i ubacite ga u činijicu pa pospite prstohvatom sode bikarbone i promešajte. Pripremite izrendani kačkavalj. Brašno i kukurzni skrob ubacite u činiju, promešajte pa pospite po podlozi za testo. Svaku kuglicu testa razvaljajte tanko kao palačinku.

Svaki list testa premažite jajetom. Pospite lukom i kačkavaljem. Umotajte u kvadrat. Pecite na ulju, zagrejanom na srednjoj temepraturi dva minuta svaku stranu.

Uživajte!

Bonus video:

00:58

SRPSKA HRANA ME ČINI NERVOZNIM Stevanović: Šta mi uopšte jedemo ako ne možemo da zadovoljimo standarde EU! Ljudi bi duže da žive

(Espreso / Stvar ukusa / J.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.