probajte
Najbolja caka profesionalog pekara da testo ostane sveže danima: Samo dodajte ova 2 sastojak i sačuvaće mu mekoću
Jednostavno i lako za najbolje rezultate
Kiflice, perece, štapići i druge vrste testa sa kvascem često se stvrdnu posle jednog dana, posebno ako ih ostavite nepokrivene kad ih izvadite iz rerne.
Da vam se to ne bi dogodilo, primenite trik profesionalnih pekara.
Pre nego što počnu da mese testo, pekari u brašno dodaju malo kukuruznog skroba, odnosno gustina i malo običnog griza, onog koji se koristi u dečjoj ishrani.
Na kilogram brašna ide puna kašika kukuruznog skroba i ravna kašičica griza.
Ako vam je fil previše redak, jedan sastojak je spas, zgusnućete ga za tren
Skrob pomaže testu da bude lakše i prozračnije, a samim tim i mekše.
S druge strane, kad se mala količina griza pomeša sa običnim pšeničnim brašnom, oslobađa testo od viška vlage. Pogledajte i kako da napravite meko testo za picu.
Bonus video:
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!