recept
TRADICIJA OD SAMO 4 SASTOJAKA: Italijanski zabajone krem sa jagodama koji ćete odmah smazati
Servirajte i uživajte!
Zabajone krem je čuveni italijanski desert u koji se dodaje crveno slatko vino, a pravi se od samo 4 sastojka.
Sastojci:
8 velikih žumanaca, sobne temperature
95 ml crvenog likerskog vina
63 g šećera
470 g jagoda, naseckanih
Recept za tradicionalni italijanski zabajone krem sa jagodama:
Za zabajone krem stavite žumanca, liker, a zatim šećer u šerpu. Stavite posudu na veliki lonac napunjen sa 2 cm vode koja jedva ključa. Mikserom na maloj brzini umutite smesu, dok se ne zagreje, 5 do 8 minuta. Ne kuvajte zabajone krem predugo, inače će se zgrušati.
Stavite jagode u čaše ili u činije. Prelijte vrućim vrućim kremom i stavite u frižider, do sat vremena. Servirajte i uživajte! Ako volite ovakve deserte, možda ćete želeti da napravite i ukusni krem od jaja i cimeta.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!