VIDEO
Da li znate koji je bio omiljeni kolač JOVANKE BROZ? Poput oblaka je, pun kremastog mlečnog fila koji mami
Beli meki kolač sa kremastim filom je savršena letnja poslastica
Kolač bela pahulja ima tako mekanu strukturu da ćete poželeti da ga jedete svaki dan, recept koji je oduševio celu Jugoslaviju.
Sastojci za koru:
- 7 belanaca
- 1 celo jaje
- 7 kašika šećera
- 7 kašika brašna
- 3 kašike mlake vode
Fil:
- 7 žumanaca
- 7 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 1 kašika gustina
- 800ml mleka
- 250gr margarina
Preliv za koru:
- oko 100ml mleka
- 1-2 kašike ruma
Dekoracija:
Šlag i crna čokolada
Priprema: Razdvojimo belanca od žumanaca. Belanca umutimo uz dodavanje šećera, dodamo brašno, mlaku vodu i jedno celo jaje. Koricu dobijenu od belanaca ispečemo.
Fil napravimo tako što u mleku skuvamo umućena žumanca sa brašnom, šećerom i gustinom. Kada se smesa skuva i prohladi, doda se margarin.
Koru prelijemo sa mlekom sa rumom. Kada se kora natopi, prelije se preko sa dobijenim filom, preko kojeg se stavi umućen šlag i narenda se čokolada.
Bonus video:
(Espreso / Stil / Prenela: I.O.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!