PRAVI LETNJI
Brzinski voćni kolač koji se topi u pod nepcima: Kremasto zadovoljstvo pravi se očas posla (RECEPT)
Lagan, letnji kolač koji morate probati
Lagan i sočan kolač sa breskvama, poslastica je koju mnoge žene spremaju tokom leta. Super je za razne prilike, a možete ga napraviti i kao tortu za neko slavlje.
Sastojci:
- 1 kg breskvi
- dva jajeta
- čaša (2 dl) šećera
- čaša jogurta ili kisele pavlakedve čaše brašna
- pola kesice praška za pecivo
- ulje za podmazivanje
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Umutite šećer i jaja, pa dodajte jogurt ili kiselu pavlaku. Pomešajte brašno i prašak za pecivo, zatim spojte sa mokrim sastojcima.
Dobro promešajte, malo posolite i smesu ulijte u podmazan pleh. Pecite oko sedam minuta na 200 stepeni, pa izvadite kolač i preko poređajte breskve isečene na kriške.
Vratite u rernu i pecite još pola sata. Ohladite kolač, isecite na trouglove i pospite šećerom u prahu.
Bonus video:
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!