ZA OVE VRUĆINE NEMA BOLJEG SLATKIŠA
Najbrža čokoladna torta za vrele dane, gotova za 15 minuta: Savršeno kremasto zadovoljstvo koje se NE PEČE
Ne peče se, brzo se priprema, a sastojke možete prilagoditi svom ukusu
Možete da posegnete za nekim kupovnim slatkišem posle kojeg ćete Brza torta koju možete praviti i leti i zimi. Umesto badema, možete koristiti neke druge orašaste plodove ili ih jednostavno zameniti mlevenim keksom, odozgo možete voće ili čokoladu – kako volite modifikujte recept.
Sastojci
Kora:
- 1 kašika putera
- 2 kašike šećera u prahu
- 1 banana
- 100 g mlevenih badema
- 100 g mlevenog keksa
Fil 1:
- 100 g crne čokolade
- 1 dl+2 dl slatke pavlake
- 3 kašike šećera u prahu
Fil 2:
- 2 dl slatke pavlake
- 1-2 kašike šećera u prahu
- 50 g mlevenih badema
Priprema
Za koru sjedinite maslac i šećer u prahu. Potom dodajte sitno iseckanu bananu, izgnječite viljuškom, pa umešajte bademe i keks, ukoliko ste ljubitelj pak voćnih tortica, predlažemo laganu tortu sa piškotama.
Sjedinite sve sastojke. Smesu rasporedite u kalup prečnika cca 18 cm. Za fil 1 istopite čokoladu i 1 dl slatke pavlake.
Umutite 2 dl slatke pavlake sa šećerom u prahu. Kada se čokoladni fil ohladi, sjedinite ga sa umućenom slatkom pavlakom. Premažite preko kore.
Za fil 2 čvrsto umutite slatku pavlaku i dodajte bademe (u ovaj fil možete umešati voće po izboru). Premažite preko fila 1. Tortu ostavite u frižideru nekoliko sati pre služenja.
Dekorišite je sezonskim voćem i listićima badema.
Ukoliko koristite zaslađenu slatku pavlaku (šlag krem) nema potrebe dodavati šećer. Umesto tečnog šlaga, slatke pavlake, možete koristiti šlag u prahu.
Bonus video:
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!