recept
NAPUNITE ŠAMPINJONE OVIM SASTOJCIMA I POSPITE KAČKAVALJEM: Jelo koje se TOPI U USTIMA, nema mu ravnog
Vrlo jednostavno jelo koje možete da pravite kao prilog, idealno za svečane prilike
Šampinjoni punjeni topljenim sirom, lukom i prezlama se prvo ispeku, a zatim se pravi fil. Sam proces pečenja traje vrlo kratko, jedino će vam vreme oduzeti čišćenje šampinjona. Klipove koje izvadite obavezno sačuvajte, jer možete da ih koristite za neko drugo jelo. Ukoliko volite ove pečurke, možda ćete želeti da napravite i lazanja rolnice sa šampinjonima i limunom. Evo i kako se prave punjeni šampinjoni!
Sastojci:
24 šampinjona
50 g neslanog putera
2 kašike ulja, plus dodatno za prskanje
2 glavice luka, sitno iseckane
2 čena belogluka, sitno iseckana
12 listova žalfije, sitno iseckanih
125 g sveže prezle
200 g topljenog sira
1 jaje, umućeno
sok od 1 limuna, za serviranej
Listovi peršuna, za serviranje
Recept za šampinjone punjene topljenim sirom, lukom i prezlama:
Zagrejte rernu na 200°C. Očistite šampinjone, pa ih stavite na pleh obložen papirom. Začinite ih. Zagrejte tiganj na srednjoj vatri. Ubacite puter, ulje, crni luk, beli luk i žalfiju, pa lagano pržite pet minuta dok ne omekšaju. Prebacite u veliku posudu.
Dodajte prezle u mešavinu luka i promešajte da se sjedini. Dodajte polovinu topljenog sira, jaje i začinite. Dobro promešajte, a zatim obilno napunite šampinjone tom smesom. Odozgo stavite preostali sir.
Stavite pečurke u rernu i pecite 15-20 minuta dok ne porumene. Prelijte dodatnim uljem i limunovim sokom. Pospite peršunom i uživajte!
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!