Sladoled-torta sa piškotama, Foto: Printscreen/youtube/Cookrate - Cakes
nema joj ravne!
NAJKREMASTIJA SLADOLED-TORTA KOJA SVIMA USPEVA, A PRAVI SE ZA 15 MINUTA: Svaki zalogaj je priča za sebe, TOPI se
Sladoled-torte su dezert bez kog nema slatkog leta, a ovo je jedna od najlakših za pripremu
Objavljeno:
Ako ste ljubitelj domaćih slatkiša od piškota, ova praktična poslastica sigurno će vam se dopasti, jer upravo ovi mekani biskviti "čuvaju" sve vrste kremastog fila koji će vam pružiti osveženje.Priprema sladoled torte po ovom receptu je veoma brza i jednostavna, a nemoguće je da ne uspe!
Sastojci:
- 10 g instant kafe
- 400 g piškota
- 200 ml tople vode
- 300 ml slatke pavlake
- 100 g šećera u prahu
- 80 g praha za šlag s ukusom vanile
- 10 g vanilinog šećera
- 300 ml mleka
- 50 g kakao praha
Priprema
- U činiju sipajte 10 instant kafe, pa prelijte toplom vodom i dobro razmutite.
- Iseckite piškote napola, pa umačite jednu po jednu u kafu i ređajte po dnu kalupa.
- U duboku činiju sipajte slatku pavlaku, pa dodajte šećer u prahu, prah za šlag s ukusom vanile, vanilin šećer i mleko.
- Mutite mikserom dok se ne zgusne, pa podelite ovu smesu na dva dela i u jedan deo umešajte kakao.
- Čokoladni fil, u koji ste sipali kakao, nanesite preko piškota poređanih po kalupu i poravnajte špatulom.
- Preko toga stavite žutu polovinu fila i poravnajte.
- Preko svega poređajte još jedan sloj piškota umočenih u razmućenu kafu.
- Stavite u frižider na sat vremena. Po želji pospite kakao prahom, rendanom čokoladom, šarenim mrvicama...
Bonus video:
(Espreso/T.M./Glossy/T.S.R.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!