UKUSNA, SLATKA I PRAVA LETNJA
NAJBOLJA VOĆNA TORTA SA JAGODAMA I ČOKOLADOM ZA SVAKU PRILIKU: Svaki zalogaj se topi pod nepcima - pravo BOŽANSTVO
Priprema ukusnih i osvežavajućih poslastica ne mora biti komplikovana, čak ni u vrelim letnjim danima
Ako tražite savršen spoj voćne svežine i bogatog čokoladnog ukusa, na pravom ste mestu. Predstavljamo vam recept za tortu od jagoda i čokolade koja će oduševiti sve ljubitelje slatkih delicija. Ova torta je idealna za sve prilike, bilo da je u pitanju porodično okupljanje, rođendan ili jednostavno uživanje u popodnevnom desertu.
Recept za ovu tortu je jednostavan i zabavan, a rezultat je pravi gastronomski užitak. Sa pripremom koja traje samo 25 minuta i pečenjem od 20 minuta, dobićete savršenu tortu u rekordnom roku. Uz naš detaljan vodič, priprema ove torte će biti jednostavna i zabavna. Sada, hajde da krenemo u kulinarsku avanturu i napravimo ovu divnu tortu od jagoda i čokolade!
Vreme pripreme:
45 minuta
Sastojci:
- 3 jajeta
- 4 kašike šećera u prahu
- 3 kašike glatkog brašna
- 3 kašike kakao praha
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 50 g vanilin šećera
- 500 ml pavlake za šlag
- 15 g želatina u prahu
- 200 g čokolade za kuvanje
- 200 ml pavlake za šlag
Priprema:
1. Za biskvit umutite žumanca sa šećerom dok ne postanu penasta.
2. Dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo, pa sve sjedinite.
3. Umutite belanca i lagano ih umešajte u smesu sa žumancima.
4. Pecite smesu u kalupu prečnika 26 cm na 180 stepeni oko 10 minuta. Ohladite biskvit.
5. Za krem od jagoda napravite želatin prema uputstvu na pakovanju i ostavite ga da nabubri.
6. U mikser dodajte jogurt od jagoda i smrznute (ili sveže) jagode, te sve izmiksajte u gladak krem.
7. Zagrejte krem i dodajte šećer po ukusu. Zagrevajte tek toliko da se šećer rastvori. Potom dodajte pripremljeni želatin.
8. Umutite pavlaku za šlag, pa lagano varjačom umutite kremu od jagoda u šlag.
9. Namažite kremu na ohlađeni biskvit i ohladite tortu u frižideru najmanje 4 sata.
10. Napravite glazuru od vruće pavlake za šlag u kojoj ste rastopili komadiće čokolade.
11. Nakon što se torta ohladi, prelijte je čokoladnom glazurom i kurasite jagodama. Ohladite tortu dodatno i uživajte u ovom laganom i osvežavajućem desertu.
Bonus video:
(Espreso/T.M./24sedam/V.I.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!