recept
IZNUTRA KREMASTO UŽIVANJE KOJE OBLAŽE HRSKAVA KORICA: Čoko-čiz torta ostavlja bez teksta, TOPI SE U USTIMA
Pecite 10 minuta na 200 stepeni
Danijela Pantić i Dragana Latovljev su uz svoje primarne profesije pronašle fantastičan način da se druže i uživaju. Posle 15 godina prijateljstva kuvanje doživljavaju kao radost i savršenu antistres terapiju.
Na njihovom Instagram profilu @recepti_za_ srecu uvek možete naći brza rešenja za ručak ili poslasticu. A sigurni smo da ćete apsolutno uživati u ovom neodoljivom receptu za čoko-čiz jagoda pitu!
Recept za čoko-čiz jagoda pitu
Potrebno je:
- ovsene pahuljice 40 g
- banana ½
- prašak za pecivo ½ kašičice
- kakao ili čokoladni protein 15 g
- malo mleka
- grčki jogurt 80 g
- kokosov šećer po ukusu
- jagode po potrebi
- čokoladne kapljice ili seckana čokolada po ukusu
Za čiz deo:
- krem sir ili grčki jogurt nekoliko kašika
- malo meda
Kako pripremiti:
Pahuljice, bananu, grčki jogurt, mleko, kakao i prašak za pecivo izblendajte da se lepo usitni i poveže. Polovinu sipajte u posudu u kojoj ćete peći pa stavite jagode i čoko-kapljice.
Zatim u sredinu stavite deo sa sirom. Prekrijte drugom polovinom smese i odozgo stavite jagode i čoko-kapljice. Pecite 10 minuta na 200 stepeni.
Bonus video:
(Espreso/Blic Žena/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!