ČIM OSETE OVAJ MIRIS, OSE BEŽE IZ KUĆE KAO DA IM JE ZADNJE: Omamljuje ih u SEKUNDI, hemija vam neće ni trebati
Ose, Foto: Printscreen/Youtube/ZAUVEK ZDRAVI

zapamtite

ČIM OSETE OVAJ MIRIS, OSE BEŽE IZ KUĆE KAO DA IM JE ZADNJE: Omamljuje ih u SEKUNDI, hemija vam neće ni trebati

Dim i miris koji otpušta sagoreli kafeni prah odbija ose

Objavljeno:

Kafeni prah može biti vaš saveznik u borbi protiv osa. Sve što treba da uradite jeste da zapalite kafeni prah u vatrootpornoj posudi dok se granule ne zapale.

Možete koristiti i svežu kafu, a nije loša ideja ni da mirišljave štapiće umočite u zapaljenu kafu i postavite ih u bašti.

Dim i miris koji otpušta sagoreli kafeni prah odbija ose. Ovaj trik je jeftin, jednostavan za primenu i zahteva minimalnu opremu.

Bakarne novčiće

Interesantno je da osama smeta miris bakra. Savetuje se da rasporedite bakarne novčiće po stolovima i saksijama biljaka kako biste odbili ove insekte. Takođe, možete staviti bakarni novčić u kesu vode i objesiti je na kvake kako biste sprečili osama da prilaze.

Eterična ulja

Osa, Ose
foto: Printscreen/TikTok/kyliejordan998

Ako želite prijatnije mirise koji će odbiti osu, možete koristiti eterična ulja. Citronela, koja potiče iz limunske trave, klasičan je repelent za ove insekte. Takođe, ulja od čajevca, bosiljka i belog luka takođe mogu biti efikasni u odbijanju osa.

Pokrivanje hrane i odeće

Pokrivanje hrane i pića odličan je način da smanjite prisustvo osa. Takođe, izbor odeće može imati uticaj na privlačenje ovih insekata. Ose su privučene svetlim bojama, pa je bolje nositi tamniju odeću tokom letnjih aktivnosti.

Triks sa papirnom kesom

Još jedan trik koji možete isprobati jeste kačenje smežurane smeđe papirne kese u blizini, kako biste odbili osu. Ose će pomisliti da je to konkurentski roj i držaće se podalje od te oblasti.

00:43

Gde je to salata besplatna a kafa samo 9 din?

(Espreso/republika/prenela P.V)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.