OTAC PREDRAG POPOVIĆ OTKRIO ZAŠTO DECI NE DAJU DA UĐU U CRKVU: Reči UZDRMALE Srbiju, ovo se NIKO NE BI USUDIO reći
Otac Predrag Popović, Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/DOK ANĐELI SPAVAJU

pažnja

OTAC PREDRAG POPOVIĆ OTKRIO ZAŠTO DECI NE DAJU DA UĐU U CRKVU: Reči UZDRMALE Srbiju, ovo se NIKO NE BI USUDIO reći

Otac se osvrće na svakodnevne situacije koje mnoge zbunjuju u vezi raznih običaja koji ponekad nemaju smisao.

Objavljeno:

Otac Predrag Popović veoma je uticajan na Instagramu i njegove objave su dosta prihvaćene kod pratilaca. Otac se osvrće na svakodnevne situacije koje mnoge zbunjuju u vezi raznih običaja koji ponekad nemaju smisao.

-Kada imaš venčanje, kada imaš krštenje, pozoveš popa: "Pomaže Bog, oče, blagoslovi. Jedno pitanje, treba da ženim sina, koje običaje da radim koje da ne radim? Da li da radimo to i to?". Pop odgovori: "To kako vi odlučite". Ovaj odgovara: "U redu." Onda ovi roditelji idu dalje kod mladenaca: "Deco hoćete da bacate sito, deco hoćete da vas posipamo solju? Nećete". Pucanje u jabuku, hoćemo da tražimo petla i tako dalje... Ja sam bio na svadbi, traže petla, pušku, da bi ušao u dvorište moraš da gađaš jabuku, posle toga moraš da imaš petla... Meni je to bilo interesantno, kao da sam došao među Indijance. E, kad nađeš petla, onda ideš pred vrata i onda kreće cenkanje - ispričao je otac Peđa, kao osvrt na to koliko običaji mogu da okupiraju ljude i odvrate ih od suštine.

Na sve to se nadovezala jedna žena u komentarima.

-Imali smo krštenje deteta i crkveno venčanje, kaže svekrva, rekao joj pop nikako dete u crkvu dok je ceremonija venčanja, stojimo pred ulaz u crkvu. Ja pitam sveštenika: "Dobro oče zašto dete da nam ne uđe u crkvu, pa jesmo li ili nismo mi svi njegova deca?" Kaže sveštenik: "Kako dete da ne uđe pa naravno da uđe." Dobacuje svekrva: Hoćeš oče sad da nas posvađaš?" Odgovara sveštenik: "Teško da ja hoću da vas svađam." Gostima je bilo neprijatno. Zar je trebala mala beba da se zaceni od plača što joj roditelji odoše, a ono ostade ispred da čeka." Da nas Bog sačuva, je li ovo moj narod? - glasio je komentar.

Hvala vam što podržavate da deca treba da se pitaju kako žele. Mene su uvek pravili budalom i morali sve kako svekrva kaže je l je to običaj...vratili ste mi veru ..Hvala vam puno - glasio je jedan od komentara na izlaganje oca Predraga.

03:21

POTPUNO NEOČEKIVANO Popularna pop pevačica želi da obradi Karleušine pesme A ONDA PORUČILA JELENI: AKO VIDIŠ OVO...

(Espreso/srbija danas/Prenela P.V)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.