ZABORAVLJENO JELO KOJE SU U STAROJ JUGI SVI TAMANILI: Pijane ćufte sa mladim krompirićima, ukus koji kida
Ćufte, Foto: Printscreen/Youtube/Herzhaftundfrisch

RECEPT

ZABORAVLJENO JELO KOJE SU U STAROJ JUGI SVI TAMANILI: Pijane ćufte sa mladim krompirićima, ukus koji kida

Ručak koji će se pojesti u trenu

Objavljeno:

Ovo je ručak kojeg se retki sećaju, ali ukus je toliko lep da ćete ga spremati često.

Sastojci za ćufte:

500 g mlevenog mesa

1 veza mladog luka

2-3 čena belog luka

100 g prezli

1 jaje

1,5 dl belog vina

seckanog peršuna

Začinite po ukusu: so, biber, origano, tucana paprika

Ćufte
foto: Bakina kuhinja

Za preliv:

2 kašike kisele pavlake

1 kašika paradajz sosa

1 dl pavlake za kuvanje

1 dl vode

Začinite po ukusu: so, biber, origano, tucana paprika (ko voli malo pikantnije moze dodati i ljutu tucanu papriku, ukus će biti bar 10 puta bolji)

I jos: oko 800gr mladih krompirića manjih

Priprema: Izmešajte mleveno meso sa seckanim mladim lukom, čenovima belog luka, jajetom, prezlama, vinom, peršunom i začinima. Sve to izmešajte i napravite ćuftice.

U vatrostalnu činiju posložite ćuftice i mlade krompiriće koje ste kratko obarili. Zatim sve stavite u rernu da se peče na oko 20 minuta, na temperaturi oko 200 stepeni Celzijusa.

Dok se ćufte peku napravite preliv od kisele pavlake, paradajz sosa i pavlake za kuvanje. Prelijte sve preko i zapecite još malo.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Stil/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.