RECEPT
ZABORAVLJENO JELO KOJE SU U STAROJ JUGI SVI TAMANILI: Pijane ćufte sa mladim krompirićima, ukus koji kida
Ručak koji će se pojesti u trenu
Ovo je ručak kojeg se retki sećaju, ali ukus je toliko lep da ćete ga spremati često.
Sastojci za ćufte:
500 g mlevenog mesa
1 veza mladog luka
2-3 čena belog luka
100 g prezli
1 jaje
1,5 dl belog vina
seckanog peršuna
Začinite po ukusu: so, biber, origano, tucana paprika
Za preliv:
2 kašike kisele pavlake
1 kašika paradajz sosa
1 dl pavlake za kuvanje
1 dl vode
Začinite po ukusu: so, biber, origano, tucana paprika (ko voli malo pikantnije moze dodati i ljutu tucanu papriku, ukus će biti bar 10 puta bolji)
I jos: oko 800gr mladih krompirića manjih
Priprema: Izmešajte mleveno meso sa seckanim mladim lukom, čenovima belog luka, jajetom, prezlama, vinom, peršunom i začinima. Sve to izmešajte i napravite ćuftice.
U vatrostalnu činiju posložite ćuftice i mlade krompiriće koje ste kratko obarili. Zatim sve stavite u rernu da se peče na oko 20 minuta, na temperaturi oko 200 stepeni Celzijusa.
Dok se ćufte peku napravite preliv od kisele pavlake, paradajz sosa i pavlake za kuvanje. Prelijte sve preko i zapecite još malo.
Bonus video:
(Espreso/Stil/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!