VLADETA JEROTIĆ OTKRIO ŠTA SU GA KALUĐERI NA HILANDARU NAUČILI O PLAKANJU: Posle ovoga više nećete ZADRŽATI SUZE
Vladeta Jerotić, Foto: Beta/Miloš Miškov

pažnja

VLADETA JEROTIĆ OTKRIO ŠTA SU GA KALUĐERI NA HILANDARU NAUČILI O PLAKANJU: Posle ovoga više nećete ZADRŽATI SUZE

Na jednom predavanju, Vladeta Jerotić je ispričao šta misli o plakanju, a tu lekciju naučio je od hilandarskih kaluđera

Objavljeno:

Profesor Vladeta Jerotić bio je čuveni srpski neuropsihijatar, psihoterapeut, filozof, književnik i akademik SANU, a nama je ostavio pregršt poučnih misli i smernica. Njegove reči se i dan-danas u mnogim oblastima i zaista su zlatna vredne.

Na jednom predavanju, Vladeta Jerotić je ispričao šta misli o plakanju, a tu lekciju naučio je od hilandarskih kaluđera.

"Pa, plakanje je Božji dar. Kada sam odlazio u Svetu goru, bio sam više puta, pa su mi se kaluđeri neki žalili: "Ne plačem već dve godine", kažu mi. "Pa?", pitam ja, bio sam mlad. "Šta sad to znači?". "Napustio me Bog", rekao je i napravio pauzu.

Vladeta Jerotić
foto: Dragan Kadić

"Na putu su fiziolozi da otkriiju toksine u suzama“, nasmejao se potom dr Jerotić i dodao: "Prema tome, plačite! Ne veštački, nemojte stavljati ren pod nos ili ne znam šta... Plačite kad god vam se plače."

Inače, Sveta Gora je jedan od najvažnijih centara pravoslavlja na svetu. Nalazi se na severu Grčke, na jednom od tri poluostrva Halkidikija, Atosu. Na ostrvu se nalazi 20 manastira, u kojima boravi više od 2.000 monaha.

Vladeta Jerotić je preminuo je u svojoj 94. godini, 4. septembra 2018. godine u Beogradu. Sahranjen je po sopstvenoj želji u porodičnoj grobnici na Novom groblju.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/BlicŽena/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.