OVAJ RECEPT ZA PITU JE NASTAO U JUGOSLAVIJI KADA SU LJUDI JEDVA KRPILI KRAJ SA KRAJEM: Jeftina i brza priprema
Pita, Foto: Printscreen YouTube/Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

ukusno

OVAJ RECEPT ZA PITU JE NASTAO U JUGOSLAVIJI KADA SU LJUDI JEDVA KRPILI KRAJ SA KRAJEM: Jeftina i brza priprema

Napravite sirotinjsku pitu i uživajte u ukusu

Objavljeno:

U vreme kada su žene jedva krpile kraj s krajem nastali su najukusniji recepti za ekonomična jela koja se i danas rado prave.

850gr brašna

450-500ml mlake vode

125ml ulja

1 ravna kašičica sirćeta

Pita, Gibanica
foto: Printscreen YouTube/Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

maslac

sir

2 jajeta

malo mleka

Priprema:

Umesiti glatko testo, razviti kore i redjati u vatrostalnu posudu, filovati svaku koru i premazivati maslacem. Iseći na kvadratiće, preliti mlekom i peći na 200 stepeni 30-35 minuta. Prijatno!

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Oaza znanja/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.