
VIDEO
KRTIČNJAK TORTA - AKO STE ODRASTALI DEVEDESETIH DOBRO JE SE SEĆATE: Služila se na svim ROĐENDANIMA, caka je u OVOME
Neodoljivi kolač sa bananama i čokoladom, vratiće vas u prošle dane
Najkremastija krtičnjak torta po dobrom starom receptu, banane su glavni sastojak, uživaćete.
Potrebno je:
- 2 jaja
- 2 šoljice šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 šoljica ulja
- 1 šoljica mleka
- 2 šoljice brašna
- 1 prašak za pecivo
- 3 kašike kakaa
- 200 ml slatke pavlake
- 50 g rendane čokolade
- 100 ml mleka za biskvit
- banane
-
Umutiti jaja sa šećeromfoto: Printscreen/Youtube/Essen Rezepte Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerima. Dodajte ulje i mleko, pa umutite. Onda dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo, pa sjedinite smesu. Prebacite smesu u kalup obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Čačkalicom proverite da li je pečen. Biskvit ohladite pa napravite blago udubljenje na njemu. Deo biskvita prebacite na tacnu sa mlekom, i usitnite. Preko naređajte banane pa umućenu slatku pavlaku sa rendanom čokoladom. Napravite oblik kupole pa preko stavite usitnjen biskvit. Ostavite kolač preko noći u frižideru. Prijatno!
BONUS VIDEO:
(Espreso / Alo trpeza / Prenela: I.O.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!