KOJE STE DETE U PORODICI? To otkriva puno o vama, ovo morate znati
Ilustracija, Foto: Paul Bradbury / Caia Image / Profimedia

morate znati

KOJE STE DETE U PORODICI? To otkriva puno o vama, ovo morate znati

Redosled rođenja dece utiče na to kako posmatraju svet, ponašaju se i kakve želje i ambicije imaju. Nije svejedno da li ste „prvenče“, drugo ili treće dete…

Objavljeno:

Starija deca

Statistike pokazuju da su najveći lideri na svetu najčešće rođeni kao prvo dete u svojoj porodici. To je uglavnom zbog odnosa roditelja prema starijoj deci. Naime, starija se deca od rođenja kupaju u ljubavi, a kada se rodi drugo dete može im se javiti osećaj usamljenosti ili nedostatka pažnje, kao i potreba da se bore za svoje mesto. Želja da budu lideri i najvoljeniji u svom domu čini ih jačima, ali ponekad provođena deca postaju autoritarna.

Srednja deca su ambiciozna i imaju snažnu volju i vedar duh. Od samog detinjstva stariji im pomažu u svemu, zbog čega i u odraslom dobu žive s osećajem lakoće. Takođe, zbog toga brže sazrevaju, ali u isto vreme često postavljaju sebi ogromne zadatke. Konkurencija primorava srednju decu da traže uspeh u onim područjima gde je starije dete slabije.

Najmlađa deca od detinjstva su ljubimci cele porodice, poklanja im se posebna pažnja, ugađa im se, pa tako često ostaju zavisni i slabi. Zbog toga se često mogu upuštati u avanture, vole opasne i rizične stvari kako bi dokazali koliko su jaki i nezavisni. A mogu biti i u drugoj krajnosti, čuvajući svoju zonu komfora ljubimca, ostaju u poziciji da im uvek treba pomoć, piše Sensa Mondo.

Bonus video:

00:39

Težak sudar kamiona i autobusa u blizini Mrčajevaca na Ibarskoj magistrali

(Espreso/Krstarica/A.J./Espreso zabava)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.