DOMAĆICE PERU ŠAMPINJONE PRE PRŽENJA, A TO JE POGREŠNO: Evo kako da ih pravilno OČISTITE, da bi SAČUVALE SVEŽINU
Evo kako ih zapravo treba oprati, Foto: Printscreen/Youtube/Downshiftology

morate znati

DOMAĆICE PERU ŠAMPINJONE PRE PRŽENJA, A TO JE POGREŠNO: Evo kako da ih pravilno OČISTITE, da bi SAČUVALE SVEŽINU

Umesto da ih perete, pečurke očistite ubrusom ili krpom, jer će tako biti ukusnije kada se ispeku ili isprže

Objavljeno:

Šampinjoni su pečurke koje se najčešće koriste u Srbiji, a od njih možete da pripremate sosove, da ih koristite kao nadev za pice, ali možete da ih grilujete ili punite...

Mogu da se pronađu na pijaci i u radnjama tokom cele godine, ne koštaju puno, a ukus je odličan. A da li znate kako se čiste?

A da li znate kako se čiste?
A da li znate kako se čiste?foto: Adam Gault / Caia Image / Profimedia

Postoje oni ljudi koji pečurke peru, koji ih brišu krpom ili koji ih nožem gule... Večita je dilema kako se pravilno čiste pečurke, a mi vam otkrivamo tajnu.

Mnoge domaćice peru šampinjone pre termičke obrade, a to nikako nije dobro. Pečurke će upiti puno vode i samim tim nećete ih ispržiti, nego će se dinstati. Osim toga i ukus će biti voden, neće krckati pod zubima. Zato umesto da ih perete očistite ih samo vlažnom krpom ili ubrusom.

Ako se ipak odlučite da operete pečurke, onda ih stavite na ubrus da se dobro ocede, pa ih na kraju obrišite ubrusom.

BONUS VIDEO:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso / Stvar ukusa / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.