OVE GREŠKE U RENOVIRANJU DOMA SKORO SVI PRAVE: Dizajnerka enterijera otkrila šta morate da ZAOBIĐETE
Kuhinja, Foto: Printscreen Instagram/studioashby

pažnja

OVE GREŠKE U RENOVIRANJU DOMA SKORO SVI PRAVE: Dizajnerka enterijera otkrila šta morate da ZAOBIĐETE

Za početak ističe da su, suprotno trendovima, veliki tepisi uvek dobrodošli ako želite glamurozan izgled doma

Objavljeno:

Uređenje doma je opsežan zadatak koji iziskuje mnogo vremena, posvećenosti i novca, pa je velika šteta da se sve upropasti greškama koje vizualno narušavaju prostor. A dizajnerka enterijera je detaljno objasnila gde se to najčešće greši i kako da izbegnete ove zamke pri uređivanju svog doma.

Naime, Sofi Ešbi godinama uređuje luksuzne kuće i stanove i vlasnica je studija za uređenje doma, a nedavno je i izdala knjigu "Studio Ashby: Home, Art, Soul". Upravo je u knjizi objasnila učestale greške koje mnogi prave pri renoviranju enterijera.

Za početak ističe da su, suprotno trendovima, veliki tepisi uvek dobrodošli ako želite glamurozan izgled doma.

- Kada postavite prelepi pod, prirodno je da oklevate da li da ga prekrijete, ali veći tepih uvek čini dom prijatnijim i grandioznijim. Generalno predlažem da naručite tepih dovoljno veliki da na njega stane sav nameštaj u sobi, a ne nešto na čemu vaš stočić za kafu lebdi u sredini prostora.

Umesto da se priklonite jednom stilu uređenja, koristite razne teksture i elemente drugačijih trendova. Na primer, volim da postavim ugaonu fotelju kraj mekane sofe, jer takva kontrast stvara dinamičniji ambijent, ističe ona.

U želji da prostor učine što svetlijim, a rasvetu praktičnijom, mnogi se odlučuju za multifunkcionalne usmerene lampe. I dok će one biti korisne u prostoriji u kojoj čitate ili se sređujete, dizajnerka ističe da su u pravilu znatno bolja opcija ambijentalna rasvetna tela jer unose više topline i elegancije u dom.

Takođe, donosi zanimljiv predlog o uređenju zidova i vrata, za koje smo navikli da su u neutralnim nijansama.

- Ako vaš dom ima niske plafone, nemojte da farbate samo zidove, već i vrata, lajsne i plafon istom bojom. To će prostor učiniti svežijim.

Bez obzira na budžet, nemojte da zanemarite vrednost umetnosti i nemojte da se plašite da uložite u nju. Ako možete da priuštite kupovinu originalnih dela vrhunskih umetnika, to je sjajno, ali nije nužno. Uvek preporučujem ljudima da započnu odlaskom na izložbe i na kraju nabave printove dela koja su im se svidela, zaključila je ona, prenosi tportal.hr.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/BlicŽena/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.