recept
KREMASTE KRMENADLE U SOSU OD SENFA: Uz ovaj trik biće MEKANE i SOČNE, svaka domaćica mora da zna
Krmenadle u sosu od senfa su pikantne i aromatične zbog majčine dušice
Kremaste krmenadle u sosu od senfa prave se sa pavlakom za kuvanje i sokom od jabuke. Ukoliko volite svinjetinu možda ćete želeti da napravite i krmenadle u sosu od jabuka. Evo i kako se prave u sosu od senfa.
Sastojci:
2 kašike maslinovog ulja
750 g svinjskih krmenadli bez kostiju
So po ukusu
Biber po ukusu
65 g žutog luka isečenog na kockice
1 kašičica svežih listova majčine dušice
30 ml suvog belog vina
93 ml soka od jabuke
4 kašike senfa
3 kašike pavlake za kuvanje
Recept za kremaste svinjske krmenadle sa senfom
Zagrejte ulje u velikom tiganju na srednje jakoj vatri. U međuvremenu, osušite krmenadle papirnim ubrusima. Sve obilno začinite solju i biberom. Dodajte svinjetinu u tiganj i pržite dok ne dobije zlatno-braon boju na dnu, 4 do 5 minuta. Prebacite na veliki tanjir.
Smanjite vatru na srednju, dodajte luk i majčinu dušicu, začinite solju i dinstajte, povremeno mešajući, dok ne omekša, oko 4 minuta. Dodajte vino, drvenom kašikom ostružite sve zapečene komadiće sa dna tiganja i dinstajte dok skoro ne ispari, 3 do 4 minuta. Umešajte sok od jabuke i pustite da provri. Vratite krmenadle zapečenom stranom nagore i dodajte sve sokove nakupljene na tanjiru u tiganj.
Dinstajte krmenadle 6 do 12 minuta u zavisnosti od debljine. Prebacite svinejtinu na tanjire za serviranje. Stavite tiganj na srednju jaku vatru, ubacite senf u sos i dinstajte dok se malo ne smanji, oko 2 minuta. Skloniti sa ringle i dodajte pavlaku za kuvanje. Probajte i po potrebi začinite solju i biberom. Prelijte krmenadle sosom i uživajte.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!