recept
2 SUPER RECEPTA KAKO DA ISKORISTITE JAGODE DA VAM SE NE POKVARE: Napravite DOMAĆI džem i sok i spremite zalihe
Domaći sok i džem od jagoda pravi se bez konzervansa i veštačkih dodataka za održavanje svežine, pa je poželjno da ih odmah konzumirate
Ukoliko želite da jedete i pijete kvalitetno, rado ćete praviti domaći sok i džem od jagoda. Ukoliko volte jagode, možda ćete želeti da narpavite i smuti sa jagodama i jogurtom. Evo i kako da napravite domaći sok i džem od jagoda!
1. Domaći sok od jagoda
Sastojci:
120 g svežih jagoda
1 do 2 kašike meda
Recept za domaći sok od jagoda
U blenderu izmiksirajte jagode i med, dok smesa ne postane kašasta. Možete piti sa pulpom ili je procediti koristeći gazu. Servirajte ohlađeno.
2. Domaći džem od jagoda
Sastojci:
450 g jagoda, oljuštenih i grubo iseckanih
90 g šećera
2 kašike limunovogsoka
Recept za domaći džem od jagoda
U loncu pomešajte jagode, šećer i limunov sok. Mešajte na laganoj vatri dok se šećer ne rastvori. Povećajte toplotu do srednje visoke i dovedite smesu do ključanja.
Često mešajte i gnječite jagode, dok se džem ne zgusne i mehurići potpuno ne prekriju površinu džema, oko 10 minuta. Prebacite džem u teglu i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Zatvorite teglu i čuvajte u frižideru oko 10 dana, ili zamrznite.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!