2 SUPER RECEPTA KAKO DA ISKORISTITE JAGODE DA VAM SE NE POKVARE: Napravite DOMAĆI džem i sok i spremite zalihe
Džem od jagoda, Foto: bakina kuhinja

recept

2 SUPER RECEPTA KAKO DA ISKORISTITE JAGODE DA VAM SE NE POKVARE: Napravite DOMAĆI džem i sok i spremite zalihe

Domaći sok i džem od jagoda pravi se bez konzervansa i veštačkih dodataka za održavanje svežine, pa je poželjno da ih odmah konzumirate

Objavljeno: 10:01h

Ukoliko želite da jedete i pijete kvalitetno, rado ćete praviti domaći sok i džem od jagoda. Ukoliko volte jagode, možda ćete želeti da narpavite i smuti sa jagodama i jogurtom. Evo i kako da napravite domaći sok i džem od jagoda!

1. Domaći sok od jagoda

Sastojci:

120 g svežih jagoda

1 do 2 kašike meda

Jagode
foto: RINA

Recept za domaći sok od jagoda

U blenderu izmiksirajte jagode i med, dok smesa ne postane kašasta. Možete piti sa pulpom ili je procediti koristeći gazu. Servirajte ohlađeno.

2. Domaći džem od jagoda

Sastojci:

450 g jagoda, oljuštenih i grubo iseckanih

90 g šećera

2 kašike limunovogsoka

Džem od jagoda
foto: Youtube / Wilhelms Kitchen

Recept za domaći džem od jagoda

U loncu pomešajte jagode, šećer i limunov sok. Mešajte na laganoj vatri dok se šećer ne rastvori. Povećajte toplotu do srednje visoke i dovedite smesu do ključanja.

Često mešajte i gnječite jagode, dok se džem ne zgusne i mehurići potpuno ne prekriju površinu džema, oko 10 minuta. Prebacite džem u teglu i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Zatvorite teglu i čuvajte u frižideru oko 10 dana, ili zamrznite.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.