recept
BRZINSKE PROFITEROLE SA JAGODAMA: Nema ni pečenja, a ni kuvanja, poslastica gotova za POLA SATA
Lažne profiterole se mnogo lakše prave od originala, a jednako su ukusne
Profiterole su poznati francuski desert koji se pravi od kuvanog testa, a onda se puni vanila kremom i na kraju preliva čokoladom. Ove hrskave i šuplje loptice su toliko ukusne da nećete moći da se zaustavite na jednoj. Umesto da kuvate testo predlažemo vam da isprobate recept za lažne profiterole koje se prave sa piškotama, jagodama i kokosom.
Sastojci:
200 g jagoda
250 g maskarpone sira
150 ml slatke pavlake
30 g šećera u prahu
piškote
300 ml mleka
kokos
Recept za lažne profiterole sa jagodama i kokosom:
Umutite maskarpone sir sa šećrom u prahu i slatkom pavlakom. Jagode očistite i isecite na polovine. Sipajte fil sa maskarpone sirom u špric za kolače i istisnite na piškotu. Preklopite drugom piškotom, pa umočite u mleko, a zatim i u kokos. Sipajte na vrh još malo fila, pa poređajte seckane jagode. Tako radite dok ne utrošite sve sastojke.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!