ŽENE IZ ZATVORA OTKRILE KOJI POKRET IMAJU PSIHOPATE: Ovo je siguran znak da je ispred vas ČUDOVIŠTE
Zatvorenica, Foto: Profimedia

pažnja

ŽENE IZ ZATVORA OTKRILE KOJI POKRET IMAJU PSIHOPATE: Ovo je siguran znak da je ispred vas ČUDOVIŠTE

Istraživači su definisali "psihopatske osobine" kao kombinaciju interpersonalnih disfunkcija kao što su manipulacija, patološko laganje, bešćutnost, nedostatak kajanja, impulsivnost, neodgovornost i svestranost kriminalaca.

Objavljeno: 15:35h

Novo istraživanje otkriva da žene jedna mala promena može da oda i otkrije da li su psihopate ili nisu. Govor tela može toliko toga da otkrije i to odlično znaju detektivi širom sveta. Pa i kada je reč o psihološkim poremećajima, tačnije psihopataji, neverbalno ponašanje igra važnu ulogu.

"Neverbalno ponašanje (tj. dinamika glave) predstavlja važan, ali nedovoljno istražen oblik komunikacije koji može poboljšati našu sposobnost da otkrijemo određene oblike psihopatologije, uključujući psihopatiju", rekli su autori studije sa Univerziteta u Novom Meksiku.

Koristeći automatizovani algoritam za detekciju, istraživački tim je utvrdio da žene koje drže glavu savršeno mirno ili sa "minimalnim pokretima dok razgovaraju poseduju visok nivo psihopatskih sklonosti.

psihopata
foto: Benoit aetb / Panthermedia / Profimedia

"Ovde smo koristili automatizovanu tehniku da otkrijemo, izdvojimo i analiziramo položaj i dinamiku glave u odnosu na psihopatske osobine i to na primeru žena u zatvoru", rekli su naučnici. Kako bi zašli u njohove emocije, analitičari su procenili neverbalne sklonosti 213 zatvorenica. Učesnice su bile u rasponu od 21 do 57 godina i bile su pritvoreni u popravnoj ustanovi srednje i najviše bezbednosti u SAD.

Istraživači su definisali "psihopatske osobine" kao kombinaciju interpersonalnih disfunkcija kao što su manipulacija, patološko laganje, bešćutnost, nedostatak kajanja, impulsivnost, neodgovornost i svestranost kriminalaca. Istraživači su posmatrali video-snimljene intervjue svake devojke u studiji.

Pozicije glave u svakom snimku su kategorisane u jednu od tri identifikovane particije pokreta: minimalno, umereno i ekstremno kretanje. Što manje pokreta, to je veće bila izražena psihopatija, prenosi New York Post.

00:44

OVO SU GLAVNE OSOBINE POTENCIJALNIH NASILNIKA! Psiholog tvrdi da ove 3 stvari ukazuju na PSIHOPATSKU STRUKTURU KOD MALE DECE

(Espreso/MONDO/T.B./Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.