VIDEO
RECEPT ZA ITALIJANSKE MEDENJAKE SA LIMUNOM: Svaka SRPKINJA mora da ih proba, toliko su dobri da će NESTATI SA STOLA
Italijanski medenjaci sa limunom su hrskavi i aromatični, a brzo se prave
Italijanski medenjaci sa limunom su prava poslastica koju svi obožavaju, evo šta vam treba za nju:
Sastojci:
250 g brašna bademovog brašna
130 g šećera u prahu
korica 1 limuna
sok od 1 limuna
Na vrh kašičice praška za pecivo
Šećer u prahu za ukrašavanje po ukusu
Recept za italijanske medenjake od limuna
Pomešajte sastojke
U činiju sipajte bademovo brašno, pa dodajte šećer u prahu i izmešajte. Dodajte koricu limuna, sok od limuna i prašak za pecivo. Sve dobro izmešajte.
Stavite u frižider
Ostavite smesu u činiji prekrivenu providnom folijom u frižideru na pola sata. Prstima zahvatite testo i od njega formirajte kuglice. Uvaljajte ih u šećer u prahu i slažite na pleh obložen papirom za pečenje.
Zagrejte rernu
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Ubacite pleh i pecite medenjake 15 minuta. Izvadite iz rerne i uživajte.
BONUS VIDEO:
(Espreso / Stvar ukusa / Prenela: I.O.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!