morate znati!
NAJMEKANIJA PITA SA MESOM BEZ KORA IZ TIGANJA: Ovaj ukus će vam danima ostati u sećanjima, odmah zapišite recept
Ukusniju i sočniju pitu sa mesom niste probali, bar tako kažu sv oni koji se je degustirali
Pita sa mesom bez kora puna je sočnog fila i istopljenog sira, te i oni najizbirljiviji je obožavaju! Sprema se neverovatno jednostavno, a jelo je toliko ukusno, da ćete ga praviti bar jednom sedmično!
Sastojci:
- 450 g mlevenog mesa
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 luk
- 8 jaja
- 60 ml guste pavlake za kuvanje
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- So i biber
- 170 g čedar sira
- peršun
Način spremanja:
Propržite na ulju meso i crni luk. Dodajte so, biber i beli luk u prahu. Izrendajte čedar i dodajte pola preko mesa. U činiji razbijte jaja i umutite ih sa pavlakom pa sipajte u tiganj.Odozgo stavite preostali čedar. Prebacite tiganj u rernu i pecite 20 minuta na175 ° C. Kada je gotovo pospite svežim peršunom, prenosi stil.kurir.rs.
Ukus će vas oduševiti u toj meri da će ova pita sa mesom postati redovna na vašoj trpezi.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/N.L./Prenosi M.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!