AKO VAM JE DOSADIO KLASIČAN PIRE OD KROMPIRA DODAJTE OVAJ SASTOJAK I UŽIVAJTE U UKUSU: Caka je jednostavna
Foto: Profimedia

savet

AKO VAM JE DOSADIO KLASIČAN PIRE OD KROMPIRA DODAJTE OVAJ SASTOJAK I UŽIVAJTE U UKUSU: Caka je jednostavna

Kada se nađete u nedostatku vremena i potrebi za jednostavnim prilogom, odabir najčešće pada na ukusan i brzo gotov pire krompir.

Objavljeno: 13:39h

Kako vam ovaj tradicionalan prilog brojnim jelima ne bi dosadio, donosimo recept koji će mu dati sasvim nov ukus.

Popularna američka voditeljka i kuvarica Marta Stjuart tvrdi da se u njenoj porodici generacijama prenosi odličan recept za pripremu pire krompira, koji će vas oduševiti ukusom i glatkom teksturom.

Tajna je u korišćenju krem sira i pavlake, koje unosi svežinu i aromatičnu kiselost kao stvorenu za podizanje jednostavnih jela poput prženog ili pohovanog mesa, grilovanog povrća ili pečene ribe.

Sastojci:

1,5 kg krompira So i biber 230 g krem sira 100 g maslaca 1/4 šoljice mleka 1/2 šoljice pavlake za kuvanje

Pire krompir
foto: Profimedia

Priprema:

Stavite krompir i kašiku soli u srednju šerpu, prelijte hladnom vodom i pustite da prokuva. Smanjite vatru, delimično poklopite i kuvajte dok krompir ne omekša, oko 35 minuta. Ocedite i ostavite dok se dovoljno ne ohladi da možete obraditi rukama.

Uklonite koru i isecite krompir na velike komade.

Pomešajte krompir, krem ​​sir, maslac, mleko i 1/4 šoljice pavlake u posudi pa miksajte dok se ne sedini. Začinite solju i biberom i mešajte do željene gustine.

Vratite pire krompir u šerpu i stavite na srednju vatru. Dodajte preostalu pavlaku i kuvajte uz stalno mešanje dok se ne zagreje. Poslužite odmah ili držite na toplom u pokrivenoj posudi iznad ključale vode do 2 sata.

Bonus video:

02:06

MALO JE POZNATO DA JE OVO VOJVOĐANSKO SELO BILO SRPSKA PRESTONICA, a danas je poznato po neobičnom muzeju i ZELENOM ZMAJU

(Espreso/Krstarica/A.J./Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.