probajte
JEFTIN RECEPT ZA DŽIGERICU SA LUKOM, ODLIČAN ZA ŠTEDLJIVE DOMAĆICE: Evo kako da bude UKUSNA i SOČNA, ovo je TAJNA
Džigerica je vrlo pristupačno jelo koje ćete napraviti za samo pola sata, a uz par trikova biće još ukusnija
Džigerica sa lukom se pravi lako i dobićete vrlo pikantno, gurmansko jelo za malo para. Pored toga, tri stvari će džigericu učiniti još ukusnijom! Potopite je u mleko, što manje je okrećite tokom prženja i ne pržite je previše dugo. Ako volite džigericu možda ćete želeti da isprobate i gulaš od džigerice. Evo i kako da napravite džigericu sa lukom.
Sastojci:
1 kg isečene goveđe džigerice
130 ml mleka, ili po potrebi
60 g putera, podeljeno
2 velika luka, nasečena na kolutove
250 g višenamenskog brašna
so i biber po ukusu
Recept za džigericu sa lukom
Natopite džigericu mlekom
Pažljivo isperite komade džigerice pod hladnom vodom i osušite papirnim ubrusima. Stavite u plitku posudu i prelijte mlekom, toliko da pokrije meso. Ostavite da odstoji dok pripremate luk. Natapanje u mleko uklanja gorčinu.
Pržite luk
Rastopite 2 kašike putera u velikom tiganju na srednjoj vatri. Dodajte isečene kolutove luka, pržite i mešajte dok ne omekšaju, oko 3 do 5 minuta. Prebacite luk u posudu i stavite tiganj na stranu.
Premažite džigericu brašnom
Stavite brašno na tanjir, začinite solju i biberom. Ocedite mleko iz komada džigerice, a potom uvaljajte komade u mešavinu brašna.
Pržite džigericu sa lukom
U istom tiganju istopiti preostale 2 kašike putera; pojačajte toplotu do srednje jake i pržite parčiće džigerice dok ne porumene, oko 3 do 4 minuta sa svake strane. Vratite luk u tiganj i smanjite toplotu na srednju; nastavite da pržite dok džigerica iznutra ne postane blago ružičasta, ili duže po vašem ukusu. Uživajte.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!